swiatwemnie.pl

Muffiny z winogronami i śliwkami

Miękkie muffiny z winogronami i suszonymi śliwkami ucieszą każde dziecko i dorosłych.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mąka chlebowa pszenna T750 200 g  proszek do pieczenia 1 łyżeczka  kakao proszek 40 g

Razem mieszamy mąkę, proszek do pieczenia i kakao.

2. 

olej rzepakowy 80 g  zsiadłe mleko 3,6% 300 ml  jajka kurze 1 sztuka  cukier kryształ 50 g

W większej misce mieszamy jajko razem z olejem i zsiadłym mlekiem. Dodajemy cukier.

3. 

winogrona czerwone 200 g  śliwki suszone 50 g

Do ciekłej masy stopniowo dodajemy sypką masę. Do ciasta delikatnie dodajemy pozbawione pestek winogrona i na drobno pokrojone suszone śliwki.

4. 

Ciasto wlewamy do koszyczków na muffiny. Pieczemy 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się