PRZEPISY

Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Delikatne puszyste muffiny pełne wysokiej jakości czekolady.

przepis,fotoprzepis,jogurt czekoladowy,czekolada 85%,Muffiny

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

Kategorie

Muffiny  

 

Składniki

Składniki

cukier puder150gramów
cukier waniliowy8gramów
czekolada 85%100gramów
jajka kurze1sztuka
jogurt czekoladowy150mililitrów
mąka chlebowa pszenna T750250gramów
olej słonecznikowy90mililitrów
proszek do pieczenia12gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 150 gramów  cukier waniliowy 8 gramów  jogurt czekoladowy 150 mililitrów  olej słonecznikowy 90 mililitrów

Jajka ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i jogurt czekoladowy. Mieszamy.

2. 

mąka chlebowa pszenna T750 250 gramów  proszek do pieczenia 12 gramów

Dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy.

3. Przed pieczeniem

czekolada 85% 100 gramów

Do ciasta dodajemy kawałki czekolady. Blachę na muffiny (otwory) smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką krupczatką.

4. Pieczenie

Ciasto równomiernie rozdzielamy łyżeczkami do otworów na blasze. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie