swiatwemnie.pl

Muffiny bananowo-czekoladowe

Muffiny na dobry humor.

 

Ilość porcji: 15

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie mokrej masy

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 g  cukier waniliowy 8 g  biały jogurt 200 ml  olej słonecznikowy 90 ml

Jajko ubijamy. Dodajemy cukier, cukier waniliowy, olej i biały jogurt. Mieszamy.

Przygotowanie mokrej masy

2. Przygotowanie suchej masy

mąka chlebowa pszenna T750 210 g  kakao proszek 30 g  proszek do pieczenia 8 g

Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Mieszamy.

Przygotowanie suchej masy

3. 

czekolada do gotowania 50 g  banan 2 sztuki

Do ciasta dodajemy kawałki czekolady i pokrojone banany.

4. Pieczenie

Blachę wykładamy foremkami na muffiny. Do każdej foremki łyżeczką nakładamy ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C.

Pieczenie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się