swiatwemnie.pl

Marynowane mięso drobiowe z azjatycką mieszanką warzyw

Smaczne mięso drobiowe w delikatnym śmietanowym sosie z azjatycką mieszanką warzyw.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. Marynowanie mięsa

mięso z kurczaka bez kości 600 g  sos sojowy 20 ml  oliwa 20 ml  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Mięso z kurczaka wkładamy do marynaty, którą wyrabiamy poprzez zmieszanie oleju, sosu sojowego i mielonej czerwonej papryki. Mięso marynujemy kilka godzin, albo 1 - 2 dni.

Marynowanie mięsa

2. 

olej słonecznikowy 3 łyżki

Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy do niej mięso i szybko z obydwóch stron smażymy.

3. 

woda 200 ml

Do mięsa dodajemy wodę i pod pokrywką dusimy 30 minut.

4. Dodajemy azjatycką mieszankę warzyw

warzywa (azjatycka mieszanka warzyw) 700 g

Do mięsa dodajemy mrożone warzywa, mieszankę doprowadzamy do wrzenia i wszystko razem dusimy dalej pod pokrywką 10 minut.

Dodajemy azjatycką mieszankę warzyw

5. Śmietanowa zasmażka

słodka śmietana do gotowania 200 ml  skrobia kukurydziana 1 łyżeczka

W śmietanie mieszamy skrobię kukurydzianą. Dodajemy do mięsa z warzywami i doprowadzamy do wrzenia.

Śmietanowa zasmażka

6. 

sól

Według smaku i potrzeby możemy danie dosolić.

7. Podajemy

Podajemy z gotowanymi ziemniakami albo z ryżem.

Podajemy

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się