PRZEPISY

Marynowana wieprzowina na rukoli

Marynowana wieprzowina na rukoli

Pokrojona w paseczki wieprzowina nasączona aromatyczną marynatą z rukolą na pewno zadowoli każdego smakosza.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,rukola,tortilla,Wieprzowina,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
czosnek2ząbki
oliwa105mililitrów
rozmaryn½łyżki
rukola150gramów
schab wieprzowy700gramów
sól½łyżki
sól-
tabasco-
tortilla4sztuki
wino białe półsłodkie 75mililitrów
zielona cebulka1sztuka

 

Przepis

1. Przygotowanie marynaty

oliwa 75 mililitrów  wino białe półsłodkie  75 mililitrów  sól ½ łyżki  czarny pieprz mielony  tabasco  czosnek 1 ząbek  rozmaryn ½ łyżki

Oliwę z białym winem wlewamy do garnka, dodajemy sól, szczyptę mielonego czarnego pieprzu, 3-5 kropel tabasco i sprasowany czosnek. Dodajemy suszony rozmaryn (najlepsza jest gałązka świeżego rozmarynu), pozostawiamy do nasiąknięcia i do schłodzenia.

2. 

schab wieprzowy 700 gramów

Wieprzowinę kroimy w paseczki, wkładamy do marynaty, mieszamy i pozostawiamy na 30 minut.

3. Smażymy mięso

oliwa 30 mililitrów  zielona cebulka 1 sztuka  czosnek 1 ząbek  sól

Olej rozgrzewamy na patelni i mięso dokładnie smażymy na dużym ogniu. Dodajemy pozostałą marynatę, cebulę, sprasowany czosnek, solimy i ponownie smażymy.

4. 

rukola 150 gramów  tortilla 4 sztuki

Marynowane mięso podajemy na rukoli zawinięte w ciepłą tortillę.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie