swiatwemnie.pl

Marokański wróbel w sarniej pieczeni

Doskonałe danie z piersi kurczaka zapiekane w specjalnej formie z rowkami imitującej pieczeń sarnią.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 300 g  ser Gorgonzola 100 g  słodka śmietana do gotowania 150 ml  szynka z kurczaka 100 g

Piersi z kurczaka myjemy i kładziemy do formy na pieczeń sarnią. Ser strugamy, mieszamy razem ze śmietaną, nie zupełnie, ale tak aby nam zostały grudki sera, które się nam wspaniale zapieką. Na piersi z kurczaka układamy w kostkę pokrojoną szynkę i zalewamy śmietaną z serem. Pieczemy przykryte 30 minut na około 180 stopniach, odkryte około 10 minut do wtedy aż się ser na górze zapiecze.

2. 

orzechy nerkowca

Piersi z kurczaka na talerzu posypujemy orzechami nerkowca. Podajemy z sałatką warzywną.

3. Sałatka warzywna

pomidory  ogórek sałatkowy  kapusta pekińska  kukurydza konserwowa  sól  czarny pieprz mielony  sok z cytryny  olej z pestek dyni

Warzywa na drobno kroimy, dodajemy kukurydzę, delikatnie, według smaku solimy i pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny, mieszamy i polewamy olejem z pestek dyni.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się