swiatwemnie.pl

Marchwiowo ziemniaczane puree

Puree podajemy z różnym mięsem poddanym obróbce cieplnej. Nadaje się też jako kolorowy i ciekawy dodatek do obiadu dla dzieci.

 

Ilość porcji: 4

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
marchew350gramów
ziemniaki350gramów
woda
masło50gramów
sól

1. 

marchew 350 g  ziemniaki 350 g  woda

Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy na kółeczka. Dodajemy do niej obrane, umyte i pokrojone ziemniaki. Zalewamy pod wierzch wodą i gotujemy do miękkości.

2. 

masło 50 g  sól

Wodę częściowo odlewamy do przygotowanego pojemnika. Marchew i ziemniaki ubijamy, dodajemy masło i sól.

3. 

Mieszamy puree, według potrzeby i pożądanej gęstości dolewamy odłożoną wodę.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się