swiatwemnie.pl

Marchewkowo-kapuściana surówka z jogurtem

Ciekawa w smaku surówka, lekko gorzkawa. Przepis zainspirowany indyjską kuchnią.

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 
kapusta biała500gramów
marchew300gramów
czerwona cebula50gramów
sól1łyżeczka
cukier trzcinowy3łyżeczki
kminek mielony½łyżeczki
przyprawa mielona kolendra¼łyżeczki
jogurt naturalny 3,5% tłuszczu250gramów

1. 

kapusta biała 500 g  marchew 300 g  czerwona cebula 50 g

Kapustę myjemy i kroimy na kawałki tak, abyśmy ją mogli zetrzeć w robocie kuchennym. Obieramy marchewkę i cebulę.

2. 

sól 1 łyżeczka

Kapustę trzemy i solimy. Odstawiamy na 15 minut, potem wyciskamy zbyteczną wodę.

3. 

Trzemy marchewkę i cebulę. Dodajemy do kapusty.

4. 

cukier trzcinowy 3 łyżeczki  kminek mielony ½ łyżeczki  przyprawa mielona kolendra ¼ łyżeczki  jogurt naturalny 3,5% tłuszczu 250 g

W jogurcie mieszamy cukier i przyprawy. Dodajemy do warzyw ...

5. 

... i mieszamy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się