PRZEPISY

Mandarynkowo-ananasowe czekoladowe ciasto

Mandarynkowo-ananasowe czekoladowe ciasto

Delikatne owocowo czekoladowe ciasto.

przepis,fotoprzepis,mąka luksusowa pszenna T550,ananas,mandarynki (kompot),czekolada 85%,biała czekolada,Ciasta

Ciasta

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta  

 

Składniki

Składniki

ananas340gramów
biała czekolada200gramów
cukier puder60gramów
czekolada 85%200gramów
mandarynki (kompot)175gramów
masło155gramów
mąka luksusowa pszenna T550190gramów
sól-
śmietana do ubijania (30-33%)200mililitrów
żółtko jajka1sztuka

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

masło 125 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 190 gramów  cukier puder 60 gramów  sól  żółtko jajka 1 sztuka

Masło mieszamy razem z mąką, cukrem pudrem, szczyptą soli i żółtkiem na gładkie ciasto.

2. Pieczemy korpus

Ciasto wkładamy na 1 godzinę do lodówki. Okrągłą formę na pieczenie natłuszczamy. Ciasto rozwałkowujemy i ugniatamy do formy, tak abyśmy zrobili około 2 cm brzegi. Korpus pieczemy 15 minut na 200 °C na chrupiąco.

3. Rozkładamy owoce

ananas 340 gramów  mandarynki (kompot) 175 gramów

Mandarynki i ananas rozkładamy na wystudzony korpus.

4. Przygotowanie czekolad

czekolada 85% 200 gramów  biała czekolada 200 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów  masło 15 gramów  masło 15 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 100 mililitrów

Obydwa rodzaje czekolad oddzielnie siekamy. Każdą osobno roztapiamy w śmietanie w gorącej kąpieli. Do każdej dodajemy masło. Obydwa kremy odstawiamy do częściowego wystudzenia i na przemian wylewamy na owoce w formie.

5. 

Ciasto odstawiamy do stężenia do lodówki na co najmniej 3 godziny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie