PRZEPISY

Kokosowe kulki

Kokosowe kulki

Oferujemy Wam tradycyjny przepis na kokosowe kulki, które można przygotować na dwa sposoby. Na ich przygotowanie wykorzystajcie ścinki z innych pieczonych ciasteczek albo przygotujcie ich sobie z rozkruszonych biszkoptów.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,wiórki kokosowe,czekolada do gotowania,Ciasta kremowe,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

10 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

biszkopty200gramów
cukier puder60gramów
cukier waniliowy1opakowanie
czekolada do gotowania100gramów
masło100gramów
powidło porzeczkowe3łyżki
wiórki kokosowe200gramów

 

Przepis

1. 

biszkopty 200 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier puder 60 gramów  masło 100 gramów  czekolada do gotowania 100 gramów  powidło porzeczkowe 3 łyżki

Rozkruszone biszkopty, wiórki kokosowe, cukier waniliowy i cukier puder, roztopioną czekoladę, dżem, rum i masło razem mieszamy i wyrabiamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych i wkładamy do papierowych koszyczków.
Jak pieczecie więcej rodzajów ciasteczek i zostaną Wam ścinki, wymieszajcie je z dżemem, rumem, kokosem i według potrzeby z masłem tak, by osiągnąć odpowiednią konsystencję i ponownie wyróbcie kulki i obtoczcie je w kokosie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie