swiatwemnie.pl

Kokosowe kostki

Te mini ciasteczka zaciekawią nie tylko smakiem ale i wyglądem.

 

Ilość porcji: 60

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

wiórki kokosowe 140 g  mąka luksusowa pszenna T550 125 g  cukier puder 25 g  masło 125 g  jajka kurze 1 sztuka

Kokos, mąkę, cukier, pokrojone masło i jajko wkładamy do miski.

2. 

Wyrabiamy zwarte ciasto i odkładamy w chłodne miejsce na 30 minut.

3. 

mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 3-4 mm. Wykrawamy 2x2 cm wielkości kwadraty. Wykrojone układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

4. 

Pieczemy 10 minut-y w temperaturze 170 °C.

5. 

dżem malinowy

Po dwa kwadraty łączymy ze sobą dżemem i układamy je ciasno obok siebie.

6. 

polewa z białej czekolady 100 g

Roztapiamy polewę, nakładamy cienką warstwą na złączone kwadraty, rozcieramy,...

7. 

wiórki kokosowe

...posypujemy kokosem...

8. 

... i pojedyncze kostki od siebie od razu oddzielamy, aby razem z polewą się do siebie nie poprzyklejały.

9. 

czekolada

Roztapiamy czekoladę i za pomocą cukierniczej strzykawki ozdabiamy kropkami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się