swiatwemnie.pl

Kokosowe kółeczka

 

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

masło 200 g  mąka chlebowa pszenna T750 250 g  cukier puder 120 g  wiórki kokosowe 100 g  cukier waniliowy 8 g

Na posypanej mąką stolnicy wyrabiamy ze wszystkich składników gładkie ciasto, które potem odkładamy na chwilę w chłodne miejsce.

2. 

Ciasto rozwałkowujemy i okrągłą formą wykrawamy kółeczka, w każdym drugim kółeczku wycinamy w środku mały otwór. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez 8 - 10 minut.

3. 

dżem porzeczkowy

Wystudzone pełne kółeczka smarujemy dżemem i przyklejamy do nich te z dziurkami. Posypujemy przesianym cukrem pudrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się