PRZEPISY

Kokosowe ciasto z pomarańczową polewą

Kokosowe ciasto z pomarańczową polewą

Proste i szybko przygotowane ciasto.

przepis,fotoprzepis,sok pomarańczowy,Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

biały jogurt800mililitrów
budyń waniliowy w proszku40gramów
cukier kryształ400gramów
masło-
mąka luksusowa pszenna T550450gramów
mąka luksusowa pszenna T550-
soda oczyszczona2łyżeczki
sok pomarańczowy200mililitrów
wiórki kokosowe200gramów
woda500mililitrów

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

biały jogurt 800 mililitrów  woda 200 mililitrów

Biały jogurt mieszamy z wodą w głębokiej misce.

2. 

cukier kryształ 250 gramów  wiórki kokosowe 200 gramów

Do jogurtu dosypujemy cukier. Po dobrym wymieszaniu dodajemy mielony kokos. Kokos delikatnie mieszamy.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 gramów  soda oczyszczona 2 łyżeczki

Na koniec dodajemy mąkę i sodę oczyszczoną. Ponownie dobrze mieszamy.

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Blachę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką. Na tak przygotowaną blachę równomiernie rozsmarowujemy kokosowe ciasto.

5. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 °C 30 minut.

6. Pomarańczowa polewa

sok pomarańczowy 200 mililitrów  woda 300 mililitrów  cukier kryształ 150 gramów  budyń waniliowy w proszku 40 gramów

Z pomarańcz wyciskamy sok, dolewamy do niego wody, dosypujemy cukier i dodajemy budyń.

7. 

Gotujemy do zgęstnienia.

8. 

Pomarańczowo-budyniową polewą polewamy ciasto, po wystudzeniu kroimy i podajemy. Możemy ozdobić bitą śmietaną i tartą czekoladą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie