swiatwemnie.pl

Kokosowe ciasto z pomarańczową polewą

Proste i szybko przygotowane ciasto.

 

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Przygotowanie ciasta

biały jogurt 800 ml  woda 200 ml

Biały jogurt mieszamy z wodą w głębokiej misce.

Przygotowanie ciasta

2. 

cukier kryształ 250 g  wiórki kokosowe 200 g

Do jogurtu dosypujemy cukier. Po dobrym wymieszaniu dodajemy mielony kokos. Kokos delikatnie mieszamy.

3. 

mąka luksusowa pszenna T550 450 g  soda oczyszczona 2 łyżeczki

Na koniec dodajemy mąkę i sodę oczyszczoną. Ponownie dobrze mieszamy.

4. 

masło  mąka luksusowa pszenna T550

Blachę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy mąką. Na tak przygotowaną blachę równomiernie rozsmarowujemy kokosowe ciasto.

5. 

Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 170 °C 30 minut.

6. Pomarańczowa polewa

sok pomarańczowy 200 ml  woda 300 ml  cukier kryształ 150 g  budyń waniliowy w proszku 40 g

Z pomarańcz wyciskamy sok, dolewamy do niego wody, dosypujemy cukier i dodajemy budyń.

Pomarańczowa polewa

7. 

Gotujemy do zgęstnienia.

8. 

bita śmietana  czekolada

Pomarańczowo-budyniową polewą polewamy ciasto, po wystudzeniu kroimy i podajemy. Możemy ozdobić bitą śmietaną i tartą czekoladą.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się