swiatwemnie.pl

Kasztanowe kremowe ciasto

Proste ciasto pełne kasztanowego smaku.

 

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

ciasto francuskie 500 g  mąka chlebowa pszenna T750

Ciasto francuskie rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na rozmiar około 38x48 cm.

2. 

Ciasto wkładamy do blachy tak, aby przykryło wszystkie brzegi. Zbyteczne ciasto na rogach odkrawamy.

3. 

kasztanowe puree 500 g  jajka kurze 5 sztuk

Do głębokiej miski dajemy jajka i dodajemy rozmrożone kasztanowe puree.

4. 

twaróg mielony 500 g  budyń waniliowy w proszku 120 g  cukier kryształ 120 g

Dodajemy twaróg, wsypujemy budyń w proszku i cukier.

5. 

mleko półtłuste 1,5% 600 ml

Dolewamy mleko i blenderem na gładko miksujemy.

6. 

Wylewamy na ciasto.

7. 

W rozgrzanym piekarniku na 180°C 25 - 30 minut pieczemy. W tym czasie ciekła masa stężeje. Odstawiamy do ostudzenia.

8. 

śmietana do ubijania (30-33%) 500 ml  śmietan-fix 24 g

Ze śmietany i żelatyny ubijamy bitą śmietanę i równomiernie ją smarujemy na cieście. Wkładamy do lodówki na 2 godziny.

9. 

Przed podawaniem kroimy na mniejsze lub większe trójkąty według smaku. Ilość porcji zależy od wielkości pokrojonych trójkątów.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się