swiatwemnie.pl

Kasza manna z cynamonem

Instrukcja na przygotowanie gęstej kaszy manny. Nie tylko dzieci ją kochają :)

 

Ilość porcji: 3

Czas przygotowania: 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  masło 20 g  cukier kryształ 60 g

W garnku z podwójnym dnem często mieszając doprowadzamy prawie do wrzenia mleko, masło i cukier.

2. 

kasza manna 100 g

Często mieszając stopniowo dosypujemy kaszę. Gotujemy i mieszamy aż nam kasza zgęstnieje.

3. 

cynamon mielony ¼ łyżeczki  cukier kryształ ¼ łyżeczki

Kaszę wylewamy na płytkie talerze. Posypujemy cynamonem i cukrem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się