PRZEPISY

Karp na winie

Karp na winie

przepis,fotoprzepis,karp pospolity,ziemniaki,wino białe wytrawne,Ryby,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 20 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula2sztuki
czosnek3ząbki
karp pospolity-
liść laurowy3sztuki
przyprawa warzywna-
sól-
wino białe wytrawne0.2litra
woda-
ziemniaki1000gramów

 

Przepis

1. 

karp pospolity  ziemniaki 1000 gramów  cebula 2 sztuki  czosnek 3 ząbki  sól  przyprawa warzywna  liść laurowy 3 sztuki  wino białe wytrawne 0.2 litra  woda

Na natłuszczoną blachę kładziemy posolonego karpia, obkładamy ziemniakami pokrojonymi na kółeczka, cebulowymi krążkami zmieszanymi z ząbkami czosnku. Obkładamy masłem, delikatnie posypujemy wegetą i podlewamy białym winem i wodą według potrzeby.

2. 

Zapiekamy na średnim stopniu przez 60 minut, podczas pieczenia karpia polewamy wypiekiem.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie