PRZEPISY

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Jabłkowy strudel w cieście francuskim

Przepis na proste i dość szybkie przygotowanie domowej strudli z ciasta francuskiego.

przepis,fotoprzepis,ciasto francuskie,bułka tarta,jabłka,cukier kryształ,cynamon mielony,mielone orzechy włoskie,Strudle

Strudle

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bułka tarta4łyżki
ciasto francuskie500gramów
cukier kryształ4łyżki
cynamon mielony-
jabłka1kilogram
mielone orzechy włoskie4łyżki

 

Przepis

1. 

ciasto francuskie 500 gramów

Ciasto francuskie przekrawamy na dwie połowy i każdą rozwałkowujemy na długość i szerokość blachy, około 35-40 cm.

2. 

bułka tarta 4 łyżki

Środek paska posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej.

3. 

jabłka 1 kilogram  cukier kryształ 4 łyżki  cynamon mielony

W to samo miejsce dodajemy połowę startych jabłek, które jeszcze posypujemy dwoma łyżkami cukru i mielonym cynamonem.

4. 

mielone orzechy włoskie 4 łyżki

Dodajemy mielone orzechy i możemy zacząć zawijać. Krótsze strony przekładamy w kierunku środka, by sok z niej podczas pieczenia nie wyciekł.

5. 

Boki przekładamy wzdłuż przez nadzienie i dociskamy żeby się złączyły. Tak samo przygotowujemy drugą część ciasta i pieczemy na 180 stopniach około 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie