swiatwemnie.pl

Indycze udka na cebuli

Pieczone indycze mięso z dolnych części udek ze smaczną cebulką.Podajemy z pieczonymi ziemniakami.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 1 h. 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
cebula200gramów
boczek100gramów
udka z indyka4sztuki
sól
mielona czerwona papryka
woda400mililitrów

1. 

cebula 200 g  boczek 100 g  udka z indyka 4 sztuki  sól  mielona czerwona papryka

Cebulę obieramy i kroimy na kółeczka. Boczek kroimy na grubsze paseczki. Indycze udka myjemy, solimy, smarujemy mieloną czerwoną papryką i ostrym nożem robimy w nich głębokie nacięcia. Do nacięć wkładamy paseczki boczku.

2. 

woda 400 ml

Udka wkładamy do brytfanny i bogato posypujemy cebulą. Udka potrząsamy by część cebuli dostała się też pod nie. Podlewamy wodą.

3. 

Pieczemy przykryte na średnim topniu w nagrzanym piekarniku około 1,5 godziny. Mięso musi być zupełnie miękkie i lekko odchodzić od kości.

4. 

Upieczone mięso oddzielamy od kości i podajemy.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się