PRZEPISY

Herbatniki

Herbatniki

Klasyczny bożonarodzeniowy wypiek z delikatnego ciasta.

przepis,fotoprzepis,masło,skórka z cytryny,polewa czekoladowa,Ciasteczka,Boże Narodzenie

Ciasteczka

Pichcił

Ilość porcji

100

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier puder200gramów
jajka kurze2sztuki
masło100gramów
mleko półtłuste 1,5%3łyżki
mąka luksusowa (00 extra)500gramów
polewa czekoladowa1opakowanie
proszek do pieczenia½opakowania
skórka z cytryny-
soda oczyszczona½łyżeczki

 

Przepis

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 500 gramów  cukier puder 200 gramów  masło 100 gramów  jajka kurze 2 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 łyżki  proszek do pieczenia ½ opakowania  skórka z cytryny  soda oczyszczona ½ łyżeczki

Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto.

2. Formowanie ciasta

Następnie ciasto przeciskamy przez ozdobną formę na maszynce do mięsa.

3. 

Jeżeli nie posiadamy ozdobnej foremki do maszynki, możemy ciasto wykrawać za pomocą tradycyjnych foremek.

4. Pieczenie

Pieczemy przy użyciu folii na pieczenie przez 6 - 8 minut w temperaturze 150°-180° C.

5. Dekorowanie

polewa czekoladowa 1 opakowanie

Herbatniki maczamy w roztopionej czekoladowej polewie.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie