swiatwemnie.pl

Hamburgery wieprzowe

Smaczne soczyste hamburgery wieprzowe z serem.

 

Ilość porcji: 4

Czas przygotowania: 30 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

papryka konserwowa odmiany kapia 65 g  ogórek konserwowy 53 g

Paprykę i ogórek kroimy na mniejsze kawałki.

2. 

mięso mielone 500 g  cebula 84 g

Do miski wkładamy mielone wieprzowe mięso, dodajemy drobno pokrojoną cebulę.

3. 

nać pietruszki  biała podłużna bułka 1 sztuka

Świeżą lub suszoną natkę pietruszki, bułkę kroimy. Dodajemy do mięsnej masy.

4. 

jajka kurze 1 sztuka  sól 1 łyżeczka  czarny pieprz mielony

Do mięsnej masy dodajemy jeszcze jajka, wszystko dokładnie mieszamy. Na koniec solimy i pieprzymy. Pozostawiamy na 30 minut w chłodnym miejscu, aby smaki mogły się wymieszać.

5. 

bułka 6 sztuk  ser Ementaler 200 g

Z mięsa formujemy wyższe hamburgery, które smażymy z każdej strony przez około 3 minuty na grillu lub na patelni do grillowania. Podczas grillowania kroimy 6 lub 5 grubych plastrów sera. Pod koniec grillowania dodajemy przekrojone na połówki pieczywo, aby delikatnie się przypiekło.

6. 

Na dolną połówkę bułki dodajemy liść sałaty, przykrywamy upieczonym mięsem, serem i pokrojonym w plasterki pomidorem. Przykrywamy górną połową bułki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się