PRZEPISY

Halloweenowe muffiny

Halloweenowe muffiny

Kakaowe muffiny z prostą okazyjną dekoracją.

przepis,fotoprzepis,kakao proszek,polewa z białej czekolady,czekolada 85%,Muffiny,Halloween,

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

12

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

średnia

Kategorie

Muffiny  Halloween  

 

Składniki

Składniki

cukier puder100gramów
czekolada 85%-
jajka kurze2sztuki
kakao proszek2łyżki
kokos40gramów
masło100gramów
mleko półtłuste 1,5%5łyżek
mąka chlebowa pszenna T75075gramów
mąka luksusowa pszenna T55075gramów
polewa z białej czekolady-
powidło porzeczkowe-
proszek do pieczenia1.5łyżeczki

 

Przepis

1. 

masło 100 gramów  cukier puder 100 gramów

Masło mieszamy z cukrem.

2. 

jajka kurze 2 sztuki

Dodajemy całe jajka.

3. 

mleko półtłuste 1,5% 5 łyżek  kakao proszek 2 łyżki

Dodajemy mleko i kakao, mieszamy na gładko.

4. 

kokos 40 gramów

Dodajemy kokos ...

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 75 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 75 gramów  proszek do pieczenia 1.5 łyżeczki

... i obydwie mąki z proszkiem do pieczenia.

6. 

Gęstym ciastem napełniamy foremki do muffinek wyłożone papierowymi koszyczkami. Napełniamy za pomocą łyżki do lodów (tak jest wygodniej). Do jednego koszyczka dajemy jedną łyżkę.

7. 

Muffiny pieczemy w rozgrzanym piekarniku. Pieczemy 20 minut w temperaturze 170°C. Po wystudzeniu odcinamy wierzchołki.

8. 

powidło porzeczkowe

Płaską powierzchnię, która wytworzyła nam się po odkrojeniu smarujemy rzadkim porzeczkowym dżemem.

9. 

polewa z białej czekolady

Na dżem nanosimy białą czekoladową polewę.

10. 

czekolada 85%

Na stężałej polewie rysujemy straszne twarzyczki. Rysować możemy czarnym spożywczym barwnikiem jadalnym albo roztopioną ciemną czekoladą.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie