PRZEPISY

Grylażowe kuleczki

Grylażowe kuleczki

Nie pieczona słodycz.

przepis,fotoprzepis,płatki owsiane,rum,Wyroby cukiernicze,Boże Narodzenie,Bez pieczenia

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

30

Czas przygotowania

Trudność

wysoka

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ100gramów
cukier puder50gramów
masło150gramów
olej słonecznikowy-
polewa czekoladowa-
płatki owsiane200gramów
rum3łyżki

 

Przepis

1. 

cukier kryształ 100 gramów

Do garnka wsypujemy cukier i powoli go podgrzewamy.

2. 

Cukier karmelizujemy ...

3. 

olej słonecznikowy

i wylewamy go cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Odstawiamy do stężenia.

4. 

Stężony karmel wycieramy z oleju papierową serwetką.

5. 

Wkładamy go do foliowego woreczka i rozbijamy go wałkiem do ciasta.

6. 

Potem go wysypujemy na stolnicę i rozdrabniamy wałkiem.

7. 

płatki owsiane 200 gramów

Płatki na sucho podsmażamy na patelni i odstawiamy do wychłodnięcia.

8. 

Na drobno je mielimy.

9. 

masło 150 gramów  cukier puder 50 gramów

Wsypujemy je do miski, dolewamy roztopione wystudzone masło i dodajemy cukier.

10. 

rum 3 łyżki

Wymieszamy, dolewamy rum i wyrabiamy ciasto które na godzinę wkładamy do lodówki.

11. 

Potem do ciasta dodajemy grylaż.

12. 

Z ciasta wytwarzamy wałeczki i wykrawamy z nich 30 sztuk. Formujemy z nich kuleczki.

13. 

polewa czekoladowa

Te dekorujemy roztopioną czekoladą i odstawiamy do stężenia.

14. 

Stężone kuleczki wkładamy do papierowych koszyczków. Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie