PRZEPISY

Grillowane kalmary

Ulubiona potrawa śródziemnomorska na sposób chorwacki.

przepis,fotoprzepis,kalmary,Ryby,Przepisy na letnie grillowanie,Bezlaktozowe

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

bazylia-
bułka tarta1łyżka
czosnek1
kalmary600gramów
oliwa2łyżki
pieprz biały mielony-
sól-

 

Przepis

1. 

czosnek 1 s

Rozgniatamy ząbek czosnku.

2. 

bułka tarta 1 łyżka  bazylia  sól  pieprz biały mielony  oliwa 2 łyżki

Przygotowujemy mieszankę z czosnku, bułki tartej, bazylii, soli, pieprzu i oliwy z oliwek.

3. 

kalmary 600 gramów

Wypatroszone i oczyszczone kalmary dobrze myjemy w czystej wodzie.

4. 

Kalmary z zewnątrz i z wewnątrz lekko smarujemy panierką z bułki tartej.

5. 

Grillujemy z każdej strony po 5 min.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie