PRZEPISY

Gotowana wędzona karkówka

Gotowana wędzona karkówka

Podstawowe kroki przy gotowaniu wędzonego mięsa nadającego się do różnych dań na ciepło. Konsumujemy na ciepło i zimno, z musztardą i chrzanem.

przepis,fotoprzepis,wieprzowa wędzona karkówka ,Wieprzowina,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

wieprzowa wędzona karkówka 1kilogram

 

Przepis

1. Przygotowanie i gotowanie

wieprzowa wędzona karkówka  1 kilogram

Karkówkę myjemy. Wkładamy do zimnej wody i pod pokrywką gotujemy 90 minut.

2. 

Odstawiamy do wystudzenia, kroimy na plasterki, według potrzeby grubsze przy serwowaniu dań na gęsto, albo cieńsze plasterki przy podawaniu na zimno.

3. Użycie wywaru

Wywar z wędzonego gotowanego mięsa możemy użyć na przygotowanie różnych smacznych zup z roślin strączkowych.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie