swiatwemnie.pl

Francuskie tosty - Pain perdu

Podajemy ciepłe, posypane cukrem wymieszanym z cynamonem. Dlatego,że są po prostu FANTASTYCZNE, smakują dzieciom jak i dorosłym.

 

Ilość porcji: 2

Czas przygotowania: 10 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 
chleb tostowy8sztuk
cukier puder2łyżki
cynamon mielony1łyżeczka
jajka kurze2sztuki
masło20gramów
mleko półtłuste 1,5%150mililitrów

1. 

mleko półtłuste 1,5% 150 ml  jajka kurze 2 sztuki  masło 20 g

W mleku ubijamy jajka.Roztapiamy kawałek masła na patelni.

2. 

chleb tostowy 8 sztuk

Kromkę tostowego chleba maczamy w jajkach z mlekiem i z obydwóch stron szybko smażymy na rozgrzanym maśle.

3. 

Podczas smażenia kolejnych kromek według potrzeby dodajemy masło.

4. 

cukier puder 2 łyżki  cynamon mielony 1 łyżeczka

Cukier puder mieszamy z mielonym cynamonem i posypujemy nim upieczone kromeczki.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się