swiatwemnie.pl

Filety z kurczaka w ziemniaczanym cieście

Delikatne i soczyste filety z kurczaka panierowane w puszystym ziemniaczanym cieście. Podajemy z ulubionymi pieczonymi albo surowymi warzywami.

 

Ilość porcji: 6

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 500 g  sól  czarny pieprz mielony

Piersi z kurczaka myjemy, kroimy na kotlety i delikatnie wyklepujemy. Kotlety solimy i pieprzymy.

2. 

ziemniaki 230 g

Ziemniaki obieramy, ucieramy na drobno albo miksujemy.

3. 

jajka kurze 1 sztuka  przyprawa warzywna 3 łyżeczki  proszek do pieczenia 2 łyżeczki  mąka chlebowa pszenna T750 220 g  mleko półtłuste 1,5% 300 ml

Do miski dajemy starte ziemniaki, jajka, sól warzywną ( wegeta), proszek do pieczenia, mąkę i mleko i mieszamy do utworzenia gładkiego ciasta.

4. 

mąka chlebowa pszenna T750

Kotlety panierujemy w mące, maczamy je w ziemniaczanym cieście.

5. 

Smażymy z obydwóch stron na złoty kolor.

6. 

Kotlety odkładamy do miski obłożonej serwetkami, na które będzie ściekał nadmiar oleju.

7. 

Podajemy z warzywami i ulubionymi dodatkami.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się