PRZEPISY

Dwukolorowa czekolada

Dwukolorowa czekolada

Prosty przepis z mleka w proszku, przypominający kinder czekoladę, który pokochają wszystkie dzieci.

przepis,fotoprzepis,cukier kryształ,margaryna,mleko w proszku,Wyroby cukiernicze,Bezglutenowe

Wyroby cukiernicze

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ350gramów
cukier waniliowy1opakowanie
kakao proszek50gramów
margaryna250gramów
mleko w proszku500gramów
woda300mililitrów

 

Przepis

1. 

woda 300 mililitrów  cukier waniliowy 1 opakowanie  cukier kryształ 350 gramów

Wodę, waniliowy i kryształowy cukier gotujemy około 4 minuty. Odstawiamy.

2. 

margaryna 250 gramów

Dodajemy pokrojoną twardą margarynę i czekamy, dopóki się nie roztopi.

3. 

mleko w proszku 500 gramów

Mleko w proszku wsypujemy do miski i po troszkę wlewamy trochę wystudzony syrop.

4. 

Masę rozdzielamy na dwie części.

5. 

kakao proszek 50 gramów

Do jednej części dodajemy kakao.

6. 

Do przygotowanej formy wkładamy folię aluminiową, natłuszczamy ją, abyśmy mogli czekoladę wyciągnąć. Możemy wykorzystać też silikonowe foremki. Do tak przygotowanej formy nalewamy ciemną i białą część. Wyrównujemy.

7. 

Czekoladę odstawiamy w chłodne miejsce.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie