PRZEPISY

Duszone paprykowe ziemniaki

Duszone paprykowe ziemniaki

Tradycyjnie przygotowane ziemniaki w sam raz jako dodatek do mięsa.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,cebula,mielona czerwona papryka,Dodatki ziemniaczane,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Dodatki ziemniaczane

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula150gramów
mielona czerwona papryka3łyżeczki
olej słonecznikowy20mililitrów
sól2łyżeczki
woda½decylitra
ziemniaki1200gramów

 

Przepis

1. Przygotowanie ziemniaków i cebuli.

ziemniaki 1200 gramów  cebula 150 gramów  olej słonecznikowy 20 mililitrów

Ziemniaki obieramy i kroimy na kółeczka. Cebulę obieramy, kroimy na drobno i smażymy ją na oleju.

2. Dusimy ziemniaki

sól 2 łyżeczki  mielona czerwona papryka 3 łyżeczki  woda ½ decylitra

Do cebuli dodajemy przygotowane ziemniaki, sól, mieloną czerwoną paprykę i wszystko podlewamy około 100ml wody. Dusimy pod przykryciem około 25 minut często mieszając. Według potrzeby podlewamy jeszcze wodą. Pilnujemy by ziemniaki nam się nie przypaliły.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie