swiatwemnie.pl

Duszona kapusta z wieprzowymi parówkami

Smaczne, łatwe i dość tanie danie z kapusty i wieprzowych parówek, dobrym dodatkiem jest domowy parzony knedel.

 

Ilość porcji: 5

Czas przygotowania: 40 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

cebula 1 sztuka  olej słonecznikowy

Na drobno pokrojoną cebulkę szklimy na oleju.

2. 

wieprzowe parówki 350 g

Dodajemy na kółeczka pokrojone parówki i chwilkę smażymy.

3. 

mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Dodajemy mieloną czerwoną paprykę.

4. 

kapusta biała ½ sztuki  kminek  czarny pieprz mielony  przyprawa warzywna  woda 0.2 litra  sól

Dodajemy na cienkie paski pokrojoną kapustę, solimy, dodajemy kminek, wegetę i mielony czarny pieprz. Podlewamy wodą i przykryte dusimy 20 minut.

5. 

mąka chlebowa pszenna T750 2 łyżki  woda 0.1 litra  ocet ½ łyżeczki

Gdy kapusta zmięknie zagęszczamy w wodzie wymieszaną mąką i jeszcze chwilę gotujemy. Po ugotowaniu dodajemy ocet.

6. 

Serwujemy z knedlem.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się