swiatwemnie.pl

Drobiowa rolada w cieście francuskim

Wyjątkowo smaczna mięsna rolada. Przygotowanie jej nie zajmuje dużo czasu. Podajemy z ziemniaczanym puree i surówką.

 

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

piersi z kurczaka 800 g  ciasto francuskie 400 g

Piersi z kurczaka przekrawamy na plastry i wyklepujemy. Ciasto francuskie rozdzielamy na dwie części i każdą połówkę wałkujemy na posypanej mąką stolnicy na prostokąt, na średnią grubość - nie za cienko.

2. 

boczek 100 g  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony 1 łyżeczka  mielona czerwona papryka 2 łyżeczki

Na każdy płatek ciasta układamy piersi z kurczaka, posypujemy solą, pieprzem i papryką. Boczek kroimy na paski i na każdy plaster mięsa kładziemy 1 - 2 kawałki boczku.

3. 

szynka wieprzowa 200 g  twardy ser 100 g

Szynkę (kiełbasę, dietetyczną, miękkie salami) układamy na mięsie z boczkiem i wszystko przykrywamy cienkimi plastrami twardego sera.

4. 

jajka kurze

Roladę zawijamy, brzegi ciasta smarujemy roztrzepanym jajkiem i dobrze zamykamy.

5. 

oregano

Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy rolady, które na blasze całe smarujemy roztrzepanym jakiem. Widelcem w kilku miejscach przebijamy i wierzch posypujemy oregano.

6. 

Pieczemy w umiarkowanej temperaturze w średnio rozgrzanym piekarniku 45 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się