PRZEPISY

Deser twarogowo - śmietankowy

Deser twarogowo - śmietankowy

Szybki i orzeźwiający deser z łagodnego twarogu i śmietany, z dodatkiem owoców, które można sobie wybrać według smaku lub aktualnej pory roku.

przepis,fotoprzepis,biszkopty,miękki twaróg 20% tłuszczu,kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu),mandarynki (kompot),Ciasta kremowe

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

10

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

Kategorie

Ciasta kremowe  

 

Składniki

Składniki

biszkopty200gramów
cukier kryształ4łyżki
cukier waniliowy3sztuki
kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu)400gramów
mandarynki (kompot)350gramów
miękki twaróg 20% tłuszczu500gramów
napój czekoladowy w proszku-

 

Przepis

1. 

biszkopty 200 gramów  miękki twaróg 20% tłuszczu 500 gramów  kwaśna śmietana (14-18% tłuszczu) 400 gramów  cukier waniliowy 3 sztuki  cukier kryształ 4 łyżki

Okrągłe biszkopty rozkładamy na dnie formy (25x20cm lub w małej tortownicy). W misce mieszamy twaróg, śmietanę, waniliowy i kryształowy cukier.

2. 

mandarynki (kompot) 350 gramów

Po biszkoptach delikatnie rozsmarowujemy połowę przygotowanego kremu z twarogu i śmietany a na wierzchu układamy odsączone mandarynki.

3. 

Na mandarynki znowu układamy biszkopty, które przykrywamy drugą połową kremu.

4. 

napój czekoladowy w proszku

Gotowy deser posypujemy słodkim kakao albo tartą czekoladą, a potem wkładamy do lodówki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się