PRZEPISY

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Delikatne muffiny bananowo-truskawkowe

Puszyste muffiny w koszyczkach pełne smacznych bananów i truskawek.

przepis,fotoprzepis,banan,truskawki,Muffiny,Bezlaktozowe

Muffiny

Pichcił

Ilość porcji

17

Czas przygotowania

40 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

banan1sztuka
bułka tarta2łyżki
cukier puder100gramów
cukier waniliowy15gramów
jajka kurze5sztuk
mąka luksusowa pszenna T5502łyżki
orzechy mielone mix100gramów
skórka z cytryny2łyżeczki
truskawki100gramów

 

Przepis

1. 

jajka kurze 5 sztuk  cukier puder 100 gramów  cukier waniliowy 15 gramów

Żółtka mieszamy z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.

2. 

orzechy mielone mix 100 gramów  skórka z cytryny 2 łyżeczki  mąka luksusowa pszenna T550 2 łyżki  bułka tarta 2 łyżki

Dodajemy zmielone orzechy (migdały z orzechami laskowymi), startą skórkę z cytryny, bułkę tartą i mąkę. Mieszamy.

3. 

Do ciasta delikatnie dodajemy pianę ubitą z białek jajek.

4. 

banan 1 sztuka  truskawki 100 gramów

Blachę na muffiny z ułożonymi na niej papierowymi foremkami wypełniamy ciastem. Do każdej muffinki dodajemy kawałek banana i truskawki tak aby wierzch tworzyło tylko ciasto. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 °C. Upieczone muffiny posypujemy cukrem pudrem i ozdabiamy połówkami świeżych truskawek.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie