swiatwemnie.pl

Delikatna nadziewana pieczeń

Ulubiona pieczeń jest szczególnie smaczna w połączeniu z sosami. Dobra jest też z chlebem i ogórkiem kiszonym, albo z gotowanymi ziemniakami.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 1 h. 20 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

jajka kurze 6 sztuk

Jajka gotujemy na twardo, ostudzamy i obieramy.

2. 

biała podłużna bułka 250 g  mleko półtłuste 1,5% 400 ml

Bułki kroimy na kółeczka i zalewamy mlekiem.

3. 

mięso mielone wieprzowe 1 kg  sól 2 łyżeczki  czarny pieprz mielony ¾ łyżeczki

Do głębokiej miski wkładamy mięso, dodajemy sól i pieprz. Dodajemy namoczone bułki.

4. 

cebula 300 g

Obieramy i kroimy cebulę i dodajemy ją do mięsa.

5. 

jajka kurze 4 sztuki  czosnek 4 ząbki

Dodajemy jajka i obrane, przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.

6. 

Mieszamy i blenderem miksujemy.

7. 

bułka tarta

Na deseczkę wsypujemy bułkę tartą, na kształt owalu rozkładamy mięso. Przez środek układamy jajka ...

8. 

nać pietruszki

... i natkę pietruszki według smaku.

9. 

smalec

Brzegi łączymy i wytwarzamy pieczeń. Posypujemy bułką tartą i z deseczki przeturlamy do głębokiego, smalcem wysmarowanego żaroodpornego naczynia.

10. 

Pieczemy przykryte 45 minut w temperaturze 180 °C. Odkrywamy i zapiekamy 15 minut.

11. Typ na serwowanie

NO TITLE przepis

Typ na serwowanie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się