PRZEPISY

Czekoladowo bananowe kostki bez pieczenia

Czekoladowo bananowe kostki bez pieczenia

Z tym przepisem dość łatwo bez pieczenia przygotujecie sobie fantastyczny deser z kremem z mascarpone, twarogiem i śmietaną.

przepis,fotoprzepis,długie biszkopty,czekolada do gotowania,śmietana do ubijania (30-33%),mascarpone,mrożone maliny,Ciasta kremowe,Bez pieczenia

Ciasta kremowe

Pichcił

Ilość porcji

20

Czas przygotowania

45 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

banan4sztuki
cukier kryształ2łyżki
cukier puder2łyżki
cukier waniliowy24gramów
czekolada do gotowania350gramów
długie biszkopty100gramów
mascarpone500gramów
mrożone maliny500gramów
twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu250gramów
śmietana do ubijania (30-33%)400mililitrów
śmietana do ubijania (30-33%)3łyżki

 

Przepis

1. 

mrożone maliny 500 gramów  cukier kryształ 2 łyżki

Maliny wkładamy z cukrem do mniejszego garnka. Gotujemy, aby odparzyło się jak najwięcej wody i zostawiamy troszeczkę wystygnąć.

2. 

długie biszkopty 100 gramów

Na dno wysokiej blachy układamy długie biszkopty.

3. 

Na biszkopty równomiernie wylewamy przygotowany sos malinowy i rozcieramy. Maliny zostawiamy do zupełnego wystygnięcia.

4. 

czekolada do gotowania 300 gramów

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do wystygnięcia.

5. 

śmietana do ubijania (30-33%) 400 mililitrów  cukier waniliowy 24 gramów  cukier puder 2 łyżki  mascarpone 500 gramów  twaróg delikatny 40 - 45% tłuszczu 250 gramów

V misce ubijamy śmietanę, cukier, mascarpone i twaróg. Potem ciągle mieszając stopniowo dodajemy ostygniętą roztopioną czekoladę. Powstanie w ten sposób gładki czekoladowy krem.

6. 

banan 4 sztuki

Połowę kremu nanosimy na biszkopty z malinami. Na wierzch układamy banany pokrojone na kółeczka.

7. 

Następnie warstwujemy także drugą część kremu, wygładzamy i wstawiamy do lodówki.

8. 

czekolada do gotowania 50 gramów  śmietana do ubijania (30-33%) 3 łyżki

W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę ze śmietaną i w ten sposób przygotowaną polewą zdobimy wierzch deseru. Wkładamy ponownie do lodówki minimalnie na dwie godziny.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie