swiatwemnie.pl

Ćwikła z tuńczykiem

Cienkie plasterki gotowanego czerwonego buraczka z tuńczykiem w sosie własnym z konserwy. Proste, zdrowe i smaczne.

 

Ilość porcji: 1

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

burak ćwikłowy 150 g

Ćwikłę myjemy i wkładamy do wrzącej wody. Gotujemy do miękkości około 30 -50 min (zależy od wielkości). Po ostudzeniu obieramy obieraczką do ziemniaków.

2. 

Ugotowaną ćwikłę kroimy na cienkie plasterki i układamy na talerzu.

3. 

tuńczyk w kawałkach w sosie własnym 75 g  sałata polna (Roszponka) 5 g  orzechy nerkowca 10 g  oliwa ½ łyżki  sól himalajska różowa ¼ łyżeczki

Dodajemy kawałki tuńczyka, ozdabiamy listkami, orzechami i doprawiamy do smaku.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się