Ciasto z truskawkową galaretką
Biszkoptowy spód i truskawki zalane galaretką stworzą ciasto, które orzeźwi i w tych najgorętszych dniach.
przepis,fotoprzepis,galaretka tortowa czerwona,truskawki,Ciasta kremowe,Bezlaktozowe
Ciasta kremowe
Składniki
Składniki
cukier puder | 50 | gramów | |
galaretka tortowa czerwona | 20 | gramów | |
jajka kurze | 3 | sztuki | |
mąka luksusowa pszenna T550 | 60 | gramów | |
proszek do pieczenia | 2 | łyżeczki | |
truskawki | 200 | gramów |
Przepis
1. Przygotowanie biszkoptowego spodu
jajka kurze 3 sztuki • cukier puder 50 gramów
W misce mieszamy żółtka razem z cukrem.
2.
mąka luksusowa pszenna T550 60 gramów • proszek do pieczenia 2 łyżeczki
W mniejszej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
3.
Do masy z żółtek ostrożnie na przemian dodajemy mąkę i z białek ubitą pianę.
4. Pieczenie spodu
Biszkoptowe ciasto wlewamy do natłuszczonej i posypanej mąką formy tortowej. Pieczemy około 15 minut na 180°C.
6.
galaretka tortowa czerwona 20 gramów
Galaretkę tortową przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Jeszcze letnią galaretką zalewamy ciasto z truskawkami. Wkładamy do lodówki na minimum 4 godziny.
Smacznego!