swiatwemnie.pl

Ciasto porowe z serem

Szybki i prosty przepis na słone ciasto. Wspaniały pomysł na smaczny przysmak podczas letnich dni na łonie natury lub kolację ze znajomymi, gdy za oknem siarczysty mróz.

 

Ilość porcji: 8

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

por 500 g  pieprz biały mielony  oliwa 2 pl

Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy przez około 10 minut dopóki nie zmiękną. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 dl  mąka luksusowa pszenna T550 150 g  ser Ementaler 150 g  ser Feta 150 g  proszek do pieczenia

W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy starty ementaler i pokrojony w drobne kostki ser feta. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i usmażony por.

3. 

Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się