PRZEPISY

Ciasto porowe z serem

Ciasto porowe z serem

Szybki i prosty przepis na słone ciasto. Wspaniały pomysł na smaczny przysmak podczas letnich dni na łonie natury lub kolację ze znajomymi, gdy za oknem siarczysty mróz.

przepis,fotoprzepis,por,ser Ementaler,ser Feta,Słone ciasta,

Słone ciasta

Pichcił

Ilość porcji

8

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze3sztuki
mleko półtłuste 1,5%3decylitry
mąka luksusowa pszenna T550150gramów
oliwa2
pieprz biały mielony-
por500gramów
proszek do pieczenia-
ser Ementaler150gramów
ser Feta150gramów

 

Przepis

1. 

por 500 gramów  pieprz biały mielony  oliwa 2 pl

Dwa pory średniej wielkości kroimy w krążki i wrzucamy na rozgrzany na patelni tłuszcz i smażymy przez około 10 minut dopóki nie zmiękną. Dodajemy szczyptę białego pieprzu.

2. 

jajka kurze 3 sztuki  mleko półtłuste 1,5% 3 decylitry  mąka luksusowa pszenna T550 150 gramów  ser Ementaler 150 gramów  ser Feta 150 gramów  proszek do pieczenia

W misce mieszamy jajka, mleko, mąkę i koper do uzyskania gładkiej masy. Dodajemy starty ementaler i pokrojony w drobne kostki ser feta. Na koniec dodajemy proszek do pieczenia i usmażony por.

3. 

Masę wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie