PRZEPISY

Chrupiący kurczak

Chrupiący kurczak

W garnku parowym również można przygotować kurczaka. Dzięki wykorzystaniu garnka parowego, kurczak jest chrupiący i bardzo soczysty. Podaje się go ciepły z dodatkami lub z samym pieczywem i ogórkiem konserwowym.

przepis,fotoprzepis,kurczak,Kurczak,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe

Kurczak

Pichcił

Ilość porcji

3

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

kurczak1500gramów
masło15gramów
przyprawa do grilla2łyżeczki
sól0

 

Przepis

1. 

kurczak 1500 gramów  sól

Kurczaka myjemy, solimy od środka i wkładamy do dwóch naczyń garnka parowego (z drugiego naczynia wyciągamy dno). Przez godzinę parzymy.

2. 

sól  przyprawa do grilla 2 łyżeczki  masło 15 gramów

Po godzinie przekładamy kurczaka do brytfanny, solimy z wierzchu, posypujemy przyprawą do grilla i smarujemy miękkim masłem. Polewamy około 2 dcl bulionu, który został w garnku parowym. Piekarnik rozgrzewamy do maksimum i pieczemy w nim kurczaka przez 15 minut.

3. 

Obracamy, czynność z soleniem, przyprawianiem i masłem powtarzamy. Zapiekamy z drugiej strony.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie