PRZEPISY

Chrupiące podkowy z karpia

Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

przepis,fotoprzepis,karp - dzwonki,Ryby,Boże Narodzenie

Ryby

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

50 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

czarny pieprz mielony-
karp - dzwonki6sztuk
masło-
mielona czerwona papryka-
mąka chlebowa pszenna T750-
sok z cytryny1sztuka
sól-
woda0.15litra

 

Przepis

1. 

karp - dzwonki 6 sztuk  sok z cytryny 1 sztuka

Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na podkowy. Skrapiamy je cytryną i odstawiamy.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  mąka chlebowa pszenna T750  masło

Podkowy delikatnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące wymieszaną z mieloną czerwoną papryką i smażymy z obydwóch stron na maśle na złoty kolor.

3. 

woda 0.15 litra

Przekładamy je na brytfannę, podlewamy sosem z wypieku i odrobiną wody.

4. 

Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie