swiatwemnie.pl

Chrupiące podkowy z karpia

Jak szybko i łatwo przygotować delikatne mięso z karpia na chrupiąco.

 

Ilość porcji: 5

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

karp pospolity 1 sztuka  sok z cytryny 1 sztuka

Karpia myjemy, osuszamy i kroimy na podkowy. Skrapiamy je cytryną i odstawiamy.

2. 

sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  mąka chlebowa pszenna T750  masło

Podkowy delikatnie solimy, pieprzymy, obtaczamy w mące wymieszaną z mieloną czerwoną papryką i smażymy z obydwóch stron na maśle na złoty kolor.

3. 

woda 0.15 litra

Przekładamy je na brytfannę, podlewamy sosem z wypieku i odrobiną wody.

4. 

Pieczemy w średnio nagrzanym piekarniku 20 minut.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się