swiatwemnie.pl

Budyniowy deser z kaszą manną

Lekki budyniowy deser z kaszą manną. Nadaje się jako smaczna kolacja dla dzieci.

 

Ilość porcji: 8

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. Masa z kaszy manny

mleko półtłuste 1,5% 1 litr  cukier kryształ 60 g  cukier waniliowy 20 g  kasza manna 70 g

Zagotowujemy mleko, dodajemy cukier waniliowy oraz cukier kryształ, dodajemy kaszę manną i gotujemy około 5 minut.

Masa z kaszy manny

2. Masa budyniowa

mleko półtłuste 1,5% ½ litra  skrobia kukurydziana 80 g

W mleku mieszamy skrobię kukurydzianą i ciągle mieszając wlewamy ją do masy z kaszy manny. Ciągle mieszając zagotowujemy ją, masa nam dostatecznie za ten czas zgęstnieje.

Masa budyniowa

3. Kokosowa masa

kokos 40 g

Do gorącej masy dodajemy kokos i mieszamy.

Kokosowa masa

4. 

Brytfannę lub blachę polewamy zimną wodą. Masę wlewamy do formy, równomiernie rozprowadzamy i dobrze wystudzamy.

5. 

czekolada 20 g

Po wystygnięciu budyniowy deser wyciągamy z formy i posypujemy wiórkami czekolady.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się