Budyniowe rogaliki
Szybki i prosty przepis na kruche waniliowe rogaliki obtoczone w cukrze.
przepis,fotoprzepis,masło,cukier puder,budyń waniliowy w proszku,Ciasteczka,Boże Narodzenie
Ciasteczka
Składniki
Składniki
budyń waniliowy w proszku | 100 | gramów | |
cukier puder | 250 | gramów | |
masło | 200 | gramów | |
mąka chlebowa pszenna T750 | 400 | gramów | |
żółtko jajka | 4 | sztuki |
Przepis
1.
masło 200 gramów • cukier puder 200 gramów
Masło, ogrzane na temperaturę pokojową, ubijamy na gładko z cukrem.
5.
Z ciasta formujemy małe rogaliki i układamy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
6.
Pieczemy 15 minut-y w temperaturze 180 °C.
Smacznego!