swiatwemnie.pl

Bożonarodzeniowe czekoladowe torciki

Przepis na mały bożonarodzeniowy smakołyk z kruchego ciasta z delikatnym kremem.

 

Ilość porcji: 80

Czas przygotowania: 45 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. Przygotowanie ciasta

mąka luksusowa (00 extra) 370 g  proszek do pieczenia ½ opakowania  masło 250 g  cukier puder 120 g  jajka kurze 2 sztuki  skórka z cytryny

Ze wszystkich składników wyrabiamy ciasto.

Przygotowanie ciasta

2. Wykrawanie i pieczenie

olej słonecznikowy

Z ciasta wykrawamy kółeczka i pieczemy na wysmarowanej tłuszczem blasze przez 10 minut w temperaturze 180°C.

Wykrawanie i pieczenie

3. Przygotowanie kremu

cukier puder 3 łyżki  cukier waniliowy 1 łyżka  masło 125 g

Miękkie masło mieszamy na gładką masę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. W ten sposób przygotowanym kremem łączymy ze sobą kółeczka.

Przygotowanie kremu

4. Zdobienie

polewa czekoladowa 100 g  cukrowe posypki kolorowe

Gotowe torciki maczamy z jednej strony w polewie czekoladowej. Ozdabiamy je kolorową słodką posypką lub orzechami.

Zdobienie

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się