swiatwemnie.pl

Biszkoptowe salami z orzechami i kokosem

Nie pieczony, słodki świąteczny smakołyk.

 

Ilość porcji: 18

Czas przygotowania: 60 min.

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

 

 
 

1. 

biszkopty 100 g  orzechy włoskie 80 g

Biszkopty i orzechy siekamy na kawałki.

2. 

jajka kurze 1 sztuka  cukier puder 100 g  kakao proszek 25 g

Jajko mieszamy z cukrem i kakaem.

3. 

masło 120 g

W garnku rozpuszczamy masło, dolewamy przygotowaną jajeczną mieszankę. Podgotowujemy.

4. 

Dodajemy orzechy ...

5. 

... i biszkopty.

6. 

masło

Gorącą masę przekładamy na folię aluminiową wysmarowaną masłem. Formujemy na kształt walca o średnicy około 6 cm.

7. 

wiórki kokosowe

Walec przekładamy na folię spożywczą, obtaczamy w kokosie, zapakowujemy i odstawiamy do stężenia w chłodne miejsce.

8. 

Stężone salami rozpakowujemy i kroimy na plasterki.

9. 

Przechowujemy w chłodnym miejscu.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się