PRZEPISY

Biały fasolowy sos z parówką

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

przepis,fotoprzepis,duża biała fasola,ziemniaki,słodka śmietana do gotowania,Sosy

Sosy

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cukier kryształ1łyżeczka
duża biała fasola300gramów
liść laurowy3sztuki
mąka chlebowa pszenna T75050gramów
ocet2łyżki
sól1.5łyżeczki
sól-
słodka śmietana do gotowania500mililitrów
wieprzowe parówki-
woda0
woda1litr
ziemniaki500gramów

 

Przepis

1. 

duża biała fasola 300 gramów  woda  woda 1 litr

Fasolę dzień wcześniej moczymy w wodzie. Potem wodę wylewamy, dolewamy świeżej i fasolę do miękkości gotujemy.

2. 

ziemniaki 500 gramów  sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżeczka  liść laurowy 3 sztuki  woda

Do ugotowanej fasoli dodajemy obrane, na małe kostki pokrojone ziemniaki. Dodajemy sól, cukier i liść laurowy. Dolewamy wody tak by przykryło fasolę i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

3. 

słodka śmietana do gotowania 500 mililitrów  mąka chlebowa pszenna T750 50 gramów  ocet 2 łyżki  sól

W śmietanie wymieszamy mąkę i dolewamy ją do garnka z fasolą i ziemniakami. Gotujemy aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ocet. Dosalamy do smaku.

4. 

wieprzowe parówki

Parówki na końcach i wzdłuż delikatnie przekrawamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy je ze wszystkich stron.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie