swiatwemnie.pl

Biały fasolowy sos z parówką

Ulubiony sos z białej fasoli. Podajemy z upieczonymi na chrupiąco parówkami i chlebem.

 

Ilość porcji: 6

    

Pichcił: 

Ocena: 

 

Kategorie:   

 

 
 

1. 

duża biała fasola 300 g  woda  woda 1 litr

Fasolę dzień wcześniej moczymy w wodzie. Potem wodę wylewamy, dolewamy świeżej i fasolę do miękkości gotujemy.

2. 

ziemniaki 500 g  sól 1.5 łyżeczki  cukier kryształ 1 łyżeczka  liść laurowy 3 sztuki  woda

Do ugotowanej fasoli dodajemy obrane, na małe kostki pokrojone ziemniaki. Dodajemy sól, cukier i liść laurowy. Dolewamy wody tak by przykryło fasolę i ziemniaki. Wszystko razem gotujemy 15 minut, aż ziemniaki będą miękkie.

3. 

słodka śmietana do gotowania 500 ml  mąka chlebowa pszenna T750 50 g  ocet 2 łyżki  sól

W śmietanie wymieszamy mąkę i dolewamy ją do garnka z fasolą i ziemniakami. Gotujemy aż zgęstnieje. Zdejmujemy z ognia i dodajemy ocet. Dosalamy do smaku.

4. 

wieprzowe parówki

Parówki na końcach i wzdłuż delikatnie przekrawamy. Na patelni z odrobiną oleju smażymy je ze wszystkich stron.

Smacznego!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Zalogować się