PRZEPISY

Bagietka nadziewana bryndzą

Bagietka nadziewana bryndzą

Smaczne imprezowe kółeczka bagietki.

przepis,fotoprzepis,bagietka pełnoziarnista,bryndza,Słone przekąski

Słone przekąski

Pichcił

Ilość porcji

16

Czas przygotowania

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bagietka pełnoziarnista140gramów
bryndza200gramów
cebula20gramów
kminek mielony¼łyżeczki
masło40gramów
papryka konserwowa odmiany kapia50gramów

 

Przepis

1. 

bagietka pełnoziarnista 140 gramów

Z grubszej mniejszej bagietki odkrawamy końce. Ostrożnie wyciągamy środek.

2. Nadzienie do jednej około 16 cm części bagietki

cebula 20 gramów  masło 40 gramów  kminek mielony ¼ łyżeczki

Cebulę obieramy i na drobno kroimy. Dodajemy do niej miękkie masło i kminek. Mieszamy.

3. 

bryndza 200 gramów

Dodajemy bryndzę ....

4. 

papryka konserwowa odmiany kapia 50 gramów

... i na drobno pokrojoną paprykę.

5. 

Bagietkę nadziewamy i zapakowujemy do foli aluminiowej. Wkładamy do lodówki na 24 godziny.

6. 

Przed podaniem kroimy na około 8-10mm kółeczka.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie