PRZEPISY

Zupa z boczniaków z parowaru

Zupa z boczniaków z parowaru

Prosta, dietetyczna zupa z boczniaków ugotowana za pomocą parowaru.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,boczniak ostrygowaty,Zupy grzybowe,Przepisy do parowaru,Bezglutenowe,Bezlaktozowe

Zupy grzybowe

Pichcił

Ilość porcji

2

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

boczniak ostrygowaty300gramów
sól
ziemniaki300gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 300 gramów

Do dolnego (pierwszego) pojemnika kroimy obrane ziemniaki. Nastawiamy czas na 15 minut i ziemniaki częściowo parzymy.

2. 

boczniak ostrygowaty 300 gramów

Boczniak myjemy, delikatnie obieramy. Po czasie wyznaczonym na ziemniaki dodajemy drugi pojemnik z nakrojonym boczniakiem i parzymy wszystko razem jeszcze 10 minut.

3. 

sól

Do miski na zupę wyciągamy kawałki boczniaku, kilka ziemniaków, zalewamy wywarem, który wytworzył na się na spodzie parowaru. Do smaku solimy.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie