PRZEPISY

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Zupa fasolowa z wędzonym mięsem

Obfita pachnąca zupa nadaje się jako danie główne. Do zupy podajemy świeże pieczywo.

przepis,fotoprzepis,ziemniaki,marchew,żeberka wędzone,fasola,suszone grzyby,Zupy z roślin strączkowych,Bezlaktozowe

Zupy z roślin strączkowych

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

1 h. 30 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

cebula80gramów
fasola100gramów
majeranek-
marchew150gramów
mąka luksusowa pszenna T55040gramów
nać pietruszki-
pietruszka80gramów
smalec40gramów
suszone grzyby50gramów
sól-
woda2litry
ziemniaki200gramów
żeberka wędzone200gramów

 

Przepis

1. 

ziemniaki 200 gramów  marchew 150 gramów  pietruszka 80 gramów  cebula 80 gramów  suszone grzyby 50 gramów

Ziemniaki, marchew, pietruszkę i cebulę obieramy i kroimy. Suszone grzyby myjemy.

2. 

żeberka wędzone 200 gramów  woda 2 litry  fasola 100 gramów

Umyte wędzone żeberka gotujemy w wodzie pół godziny. Dodajemy do nich fasolę (fasolę dobrze jest dzień przed gotowaniem moczyć w wodzie) i gotujemy następne pół godziny. Potem dodajemy obrane, na małe kostki pokrojone warzywa i grzyby. Gotujemy dopóki warzywa i fasola nie zmiękną. Żeberka z zupy wyciągamy, po wystudzeniu obieramy z nich mięso i kroimy je.

3. 

smalec 40 gramów  mąka luksusowa pszenna T550 40 gramów  sól  nać pietruszki  majeranek

Przygotowujemy sobie cebulową zasmażkę: na smalcu smażymy przygotowaną cebulę, dodajemy mąkę, ciągle mieszając smażymy, dolewamy wodę i zasmażkę rozgotowujemy. Gotową przecedzoną zasmażką zagęszczamy zupę. Na koniec według smaku dodajemy sól, majeranek i świeżą pokrojoną natkę pietruszki. Dodajemy mięso z żeberek. Możemy serwować.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie