PRZEPISY

Zasmażana zupa jajeczna

Zasmażana zupa jajeczna

Ulubiona szybka zupa dla dzieci. Według tradycji szczególnie odpowiednia dla matek karmiących, ponoć pomaga wytwarzać mleko. Tak czy inaczej, ważne że smakuje :)

przepis,fotoprzepis,kasza manna,kminek,jajka kurze,Zupy jarzynowe,Przepisy na potrawy dla dzieci

Zupy jarzynowe

Pichcił

Ilość porcji

Czas przygotowania

15 min.

Trudność

niska

 

Składniki

Składniki

jajka kurze2sztuki
kasza manna50gramów
kminek½łyżeczki
masło40gramów
sól1łyżeczka
woda1.2litra

 

Przepis

1. 

woda 1.2 litra  masło 40 gramów  kasza manna 50 gramów

W czajniku, albo w garnku na kuchence gotujemy wodę. W drugim garnku roztapiamy masło, dodajemy kaszę manną i 3 minutki smażymy.

2. 

sól 1 łyżeczka  kminek ½ łyżeczki

Dosypujemy sól (dla dzieci nie solimy) i kminek, wymieszamy i smażymy jeszcze 2 minuty.

3. 

Dolewamy wrzącą wodę i ciągle mieszając gotujemy 10 minut.

4. 

jajka kurze 2 sztuki

W garnuszku widelcem mieszamy jajka i ciągle mieszając wlewamy je do zupy. Gotujemy do połączenia.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się