PRZEPISY

Wieprzowina na grzybach

Wieprzowina na grzybach

Przepis na przygotowanie duszonego wieprzowego mięska na świeżych pieczarkach. Doskonałym dodatkiem jest ryż, kasza lub ziemniaczane puree.

przepis,fotoprzepis,schab wieprzowy,pieczarki,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

4

Czas przygotowania

60 min.

Trudność

niska

Kategorie

Wieprzowina  

 

Składniki

Składniki

boczek z Orawy100gramów
cebula1sztuka
czarny pieprz mielony-
kminek1szczypta
mielona czerwona papryka-
musztarda stołowa-
mąka chlebowa pszenna T7503łyżki
pieczarki280gramów
schab wieprzowy450gramów
sól-
woda-
ziele angielskie-

 

Przepis

1. 

schab wieprzowy 450 gramów  sól  czarny pieprz mielony  mielona czerwona papryka  musztarda stołowa

Schab wieprzowy porcjujemy na cienkie kotlety. Solimy, pieprzymy, posypujemy czerwoną papryką i smarujemy musztardą.

2. 

Kotlety szybko smażymy z obydwóch stron na odrobinie oleju.

3. 

cebula 1 sztuka  pieczarki 280 gramów  boczek z Orawy 100 gramów

Na patelni smażymy na drobno nakrojony boczek, dodajemy na drobno pokrojoną cebulę. Po zeszkleniu cebuli dodajemy pokrojone na cienkie płatki pieczarki, które chwilkę smażymy.

4. 

kminek 1 szczypta  woda  ziele angielskie  mąka chlebowa pszenna T750 3 łyżki

Następnie dodajemy do usmażonego mięsa. Podlewamy wodą tak, by mięso było pod powierzchnią, dodajemy kminek i dusimy pod przykrywką aż mięso zmięknie. Przed końcem gotowania zagęszczamy mąką wymieszaną z zimną wodą i gotujemy kolejnych 10 minut.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie