PRZEPISY

Wieprzowina cygańska

Wieprzowina cygańska

Łatwy i szybki sposób na przysmak znany z jarmarków, odpustów i winobrania. Można go również przygotować z mięsa drobiowego, które jest lepsze dla dzieci.

przepis,fotoprzepis,karkówka wieprzowa,cebula,Wieprzowina

Wieprzowina

Pichcił

Ilość porcji

6

Czas przygotowania

30 min.

Trudność

średnia

 

Składniki

Składniki

bułka6sztuk
cebula400gramów
czarny pieprz mielony-
karkówka wieprzowa800gramów
mielona czerwona papryka-
musztarda stołowa0
olej słonecznikowy50mililitrów
sól-

 

Przepis

1. Przygotowanie mięsa

karkówka wieprzowa 800 gramów  sól  musztarda stołowa  mielona czerwona papryka  czarny pieprz mielony

Z wieprzowej karkówki usuwamy kości i kroimy na 6 kotletów. Wyklepujemy je na cienko. Kładziemy je na desce, solimy, smarujemy musztardą, posypujemy mieloną czerwoną papryką i pieprzem.

2. Przygotowanie cebuli

cebula 400 gramów

Kotlety układamy na siebie. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

3. Smażymy cygańską

olej słonecznikowy 50 mililitrów

Na patelni rozgrzewamy troszkę oleju i kładziemy na nim mięso. Przykrywamy pokrywką i dusimy przez 4 minuty.

4. 

Mięso odkrywamy, przewracamy na drugą stronę i smażymy przez 4 minuty odkryte.

5. Smażymy cebulę

Mięso ściągamy z patelni i przykrywamy aby nie wystygło. Na patelnię z sosem dajemy cebulę i czasem mieszając, dusimy ją pod przykryciem przez 4 minuty.

6. 

bułka 6 sztuk  musztarda stołowa

Duże bułki przekrawamy i smarujemy jedną połówkę musztardą, według smaku.

7. 

Na musztardę kładziemy ciepłe mięso.

8. 

Na mięsie kładziemy usmażoną cebulę. Przykrywamy drugą połówką bułki.

Smacznego!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Zalogować się  • Ustawienia plików cookie